Sreda 08.11.2017.
20:55
O. Đoković - Vesti

Sigurni točkoviza oca Srđana

Vesti
Furgon neće da stane: Arno Gujon i otac Srđan

Cesta nikakva, puna rupa, prašine, blata, vode ili snega i leda, a odlazak u srpske enklave za oca Srđana je svakodnevna obaveza. Bez ikakvih dilema, mora se stići do unesrećenog srpskog kosovskog naroda koji neretko životari u totalno zapuštenom kraju, daleko od naselja.

Mora se dostaviti raznovrsna pomoć, doneti topla odeća za decu, školski pribor za đake, odvesti dete i neku starinu do lekara i bolnice, dostaviti hitni bolnički ili medicinski materijal, neophodne lekove, pokloniti ogrev, a i hrane uvek manjka. O svemu tome veoma pedantno brine otac Srđan, istina, sve u zajedništvu sa Udruženjem Solidarnost Kosovo čiji je idejni vođa - Francuz Arno Gujon.

- Dešavalo se da nam otac Srđan javi da su kola stala, nikako da krenu. Dešavalo se da je u panici, jer vreme odmiče. Znali smo koliko se muči sa automobilom koji je izgrizao vek starosti. I, evo, uspeli smo da obradujemo oca Srđana - tako se dopisništvu "Vesti" u Parizu javlja Arno Gujon.

Dobročinitelj nastavlja:

- Uz pomoć članova Solidarnost Kosovo prikupili smo novac i kupili Srđanu mini-furgon, solidan, čvrst, gazi i po kamenju.

Kola su dopremljena u Gračanicu, ključevi predati ocu Srđanu - kaže Arno.

Obliven zadovoljstvom, predivni čovek i najveći prijatelj Srba, Arno zahvaljuje sunarodnicima - Francuzima na velikom srcu i razumevanju, a svi darovaoci-Francuzi ocu Srđanu poručuju:
- Srećan put!

 

2024 © - Vesti online