Sreda 08.11.2017.
19:55
D. Jovičić - Vesti

Dečja smotra ispit za Savez

Vesti
Domaćini spremni: Članica Sloge na jednom od nastupa

Neposredni domaćin ovogodišnje priredbe je KUD Sloga - Štutgart.

Za 12. po redu smotru folklora prijavilo se 14 ansambala u takmičarskom i osam u revijalnom delu programa. U takmičarskom delu programa nastupiće: Kolo - Frankfurt, "Sveti Sava" - Gepingen, Jugos - Minhen, SKC Zindelfingen, SKC Ofenbah, "Karađorđevići" - Rojtlingen, Dunav-Kolo-Kolo - Berlin, Drina - Augzburg, "Sveti Nikolaj srpski" iz Ulma, Sloga - Manhajm, Izvor - Noj Izenburg, "Vuk Stefanović Karadžić" - Raštat , Kolo - Esen i SC Štutgart.

Učesnike će u takmičarskom delu programa ocenjivati žiri u sastavu: Velimir Agovski, Dragica Panić-Kašanski i Damir Šipovac. Tehničke probe počinju u 14 , a svečano otvaranje smotre je u 18 časova. Ulaz u halu je od 13.30, a program Dečje smotre će snimati i ekipa Folklor magazina iz Beograda.

Plakete za sve učesnike obezbedio je medijski sponzor, "Vesti", najtiražniji dnevnik dijaspopre.
Svi folklori će u takmičarskom delu igrati po novim propozicijama Dečje evropske smotre folklora, a pravo nastupa imaju deca do navršenih 16 godina na dan održavanja Smotre, tj. deca rođena 11. 11. 2002. i mlađa. Takođe, koreografija za decu do 16 godina može da traje 6 minuta i 30 sekundi, a za obradu običaja u koreografiji do 7 minuta i 30 sekundi. Svi učesnici moraju dostaviti ili poneti spiskove dece, sa podacima o datumu rođenja i kopije pasoša za kontrolu. Osim toga svi učesnici moraju dostaviti ili doneti autorsko pravo za izvođenje koreografije.

Revijalni program

U revijalnom delu programa publiku će zabavljati mališani domaćina Sloge - Štutgart, Nove generacije - Šorndorf, Drine iz Augzburga, zatim "Vuk Stefanović Karadžić" - Raštat, Morava - Štutgart, SKC Zindelfingen i Dunav iz Hohajma.




 

2024 © - Vesti online