Sreda 08.11.2017.
15:00
Vestionline

Sampras fasciniran Novakom, Rafom i Rodžerom

EPA/Stringer
U moje vreme bilo je više šampiona: Pit Sampras osvojio je 14 Grend slem kruna

Švajcarac i Španac su prestigli Samprasa po broju kruna na najvećim turnirima, a naš as Novak Đoković je stao na 12, ali svi verujemo da će naredna godina opet da bude berićetna za Srbina.

- Mislim da niko nije mogao da predvidi da će tri igrača biti tako dominantna na Grend slem turnirima. Osvojili su zajednu 47 titula i to izgleda tako nerealno. U mojoj generaciji je bilo mnogo više pobednika, niko nije dominirao kao sada Rodžer, Rafa i Novak. Jedna stvar je da budete bolji od drugih, ali da toliko dugo u kontinuitetu pobeđujete.. Oduševljen sam - rekao je Sampras, koji je bio na žrebu za završni Masters sezone u Londonu.

Ove godine, trunir sa kojim se spušta sezona u "belom sportu" je malo u zapećku zbog brojnih povreda najboljih tenisera. Neće biti Novaka Đokovića, Endija Mareja, Stena Vavrinke, Miloša Raonića, a mnogi prognoziraju finale u kome će igrati dvojica veterana Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su osvojili sva četiri "slema" u 2017. godini (Švajcarac Australijan open i Vimbldona, a Španac Rolan Garos i US open).

2024 © - Vesti online