Sreda 08.11.2017.
18:55
J. Arsenović - Vesti

Desničari prete Mariniki Tepić

youtube.com/lastimir Stojanovic
Marinika Tepić

Tepić je nedavno u Skupštini Srbije postavila pitanje šta Doson, kojeg je imenovala kao "militantnog fašistu", radi u Srbiji i ko ga štiti? Umesto odgovora nadležnih, njoj se obratio Doson rečima: "GospođoTepić, iz Belfasta s ljubavlju: Kosovo je Srbija - Bog želi", što su u Novoj stranci protumačili kao pretnju.

Misteriozni Džim Doson bio je tema istraživanja Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). Nekadašnji član partija ekstremne desnice u Britaniji i žestoki protivnik politike prihvatanja migranata, preselio se iz Škotske u Mađarsku, jer podržava politiku premijera Viktora Orbana prema izbeglicama.

Dosonu i njegovom saradniku Niku Grifinu, međutim, uskraćeno je gostoprimstvo u ovoj državi, jer predstavljaju bezbednosnu pretnju. On se potom obreo u Srbiji gde se povezao sa Vojnim viteškim redom zmaja čiji je pokrovitelj princ Vladimir Karađorđević.

Ističe da se bavi humanitarnim radom, a u junu ove godine, posetio je sever Kosova kada je snimljen video u kojem navodi da je išao "iza neprijateljskih linija" da poseti "okupirane srpske hrišćane".

 Šarlatani

KRIK je objavio da poslednje tri godine Doson i Grifin sarađuju sa misterioznom organizacijom Međunarodni vitezovi templari koji promovišu hrišćanske vrednosti, bore se protiv islamskih ekstremista, protive politici EU i podržavaju američkog predsednika Donalda Trampa. Na Fejsbuku imaju oko pola miliona pratilaca, a na fotografijama koje kače zamagljuju lica svojih sledbenika ili su prekrivena oklopima srednjovekovnih krstaša.
 

Marinika Tepić tvrdi da se na fotografijama navodnih donacija srpskim manastirima može videti da one "ne sadrže hranu, ni lekove, već više liče na duge i kratke cevi oružja".

2024 © - Vesti online