Sreda 08.11.2017.
10:00
rs.n1info.com

Herojski čin: Doktorka na povratku kući spasla tri života

Crveni krst
Povređeni putnici imali su sreću u nesreći

Do nezgode je došlo tako što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega se auto prevrnuo na krov.

Tri osobe su ostale zarobljene u automobilu sa teškim povredama. Ipak, u koloni automobila koji su prolazili, bila je i mlada doktorka Merima Kruščica, koja je brzom intervencijom pomogla povređenima.

- Bila sam negde drugo-treće vozilo u koloni i s moje desne strane sam primetila jedno vozilo koje je okrenuto na krov, još su se točkovi okretali i pušilo se iz vozila. Pre mene vozač je skrenuo na desnu stranu, ja sam za njim. Čula sam samo lupanje iz vozila, a ubrzo su u pomoć pritekla i gospoda iz obližnjeg objekta i okrenuli smo džip. Vrata su bila blokirana i tek nakon što smo uspeli da odvalimo vrata, izvadili smo povređene sa jako teškim povredama glave, ekstremiteta i grudnog koša - kazala je Kruščica za N1.

Nakon toga je zbrinula povriđene i pričekala sanitetska vozila.

- Zbrinula sam ih i uskoro su stigla sanitetska vozila iz Kiseljaka. Ponudila sam se da lakše povređenog stavim u svoj automobil i odvela sam ga u Dom zdravlja Kiseljak. Dobila sam informaciju da su svi stabilno i pušteni na kućno lečenje.

Doktorka je opisala kakav je osećaj nositi se sa sličnim situacijama obavljajući ovakav posao.

- Takve situacije mi se često dešavaju i delujem sasvim normalno. Malo budete sami na sebe ponosni, jer tek kada sam stigla kući, pomislila sam: Bože, živi su! - zaključila je doktorka Kruščica.

2024 © - Vesti online