Sreda 08.11.2017.
02:00
Ž. Marković - Vesti

Srbi u Švajcarskoj: Sjajni fudbaleri u ulozi konobara

Ž. Marković
Poslužili sve goste: Fudbaleri FK Srbije iz Emena

I ovog puta su fudbaleri veoma složno radili u servisu, jurili su kao da su na terenu, trčali su po sali kako bi poslužili svakog gosta.

Na samom početku sa bine se obratio trener kluba Boris Jevremović i zahvalio svim gostima, a pogotovo sponzorima, koji održavaju ovaj klub u takmičarskom rangu.

- Vodim ovaj klub već treću sezonu. Preuzeo sam tu veliku odgovornost i velika mi je čast da treniram naše mlade momke iz regiona centralne Švajcarske. Uspeo sam da napravim ekipu i stvorim veliko drugarstvo što nije bilo lako jer sam ipak ograničen i nisam u mogućnosti da dovedem bilo kog igrača u tim - kazao je Jevremović i ističe "ako je veća motivacija igrača i tamo gde se igra više utakmica, možemo i naplaćivati ulaznice što sada nije moguće".

- Ipak, optimista sam i mislim da će nam trebati, realno gledano, još jedna ili dve sezone. Ovaj klub bio je pre tri godine bukvalno pred raspadom, a u međuvremenu smo uspeli da stvorimo veliku ekipu s više 20 igrača i trenutno smo na šestom mestu - dodao je je Boris Jevremović.

Reči zahvalnosti

- Zahvalan sam sportskom klubu FK Emen, pod čijim patronatom igramo i negujemo saradnju, a oni nam daju na uslugu sve njihove veštačke i travnate terene. Zahvaljujem se i "Vestima" koje izveštavaju o našem klubu i nadam se nastavku uspešne saradnje - kazao je Jevremović.

- Domaćini su bili prezadovoljni zabavom jer su uspeli da prodaju 150 ulaznica. Klub se izdržava od članarine, a svaki igrač je dužan da nađe pet članova u sezoni, da bi pokrio svoju članarinu. Takođe imamo druge sponzore bez kojih teško da bismo opstali u finansijskom smislu - veli Jevremović.

Istorijat

Fudbalski klub Srbija je osnovan 7. jula 1975. godine u Emenu pod imenom FK Borac.

Prvu takmičarsku sezonu je odigrao 1976/77, a 1991. godine klub je promenio ime u FK Srbija.

Ž. Marković
Ponosna baka: Dobrila Mijajlović sa unukama
2024 © - Vesti online