Ponedeljak 06.11.2017.
13:38
Vestionline

Gramatik u Beogradu, podrška Gramophonedzie Live Experience

Promo (Blender)
Gramatik

Slovenački muzičar, sa prebivalištem u Njujorku, nalazi se na dvomesečnoj evropskoj turneji “RE: COIL Tour LIVE”, u toku koje je predstavio novi EP "Re: Coil Part I", koji sadrži šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove "Recovery" sa Erik Krasnom, "Voyager Twins" sa Galaktik Marvelom i "Aymo" sa Balkan Bumpom i Talib Kvelijem. Pored već objavljenih pesama EP sadrži i nove numere "Future Crypto" sa Branksom, "Goldilocks Enigma" sa Anomaliem i "Halcyon". Ovaj EP predstavlja Gramatikov karakterističan stil: duboke bas linije, gitaru i prepoznatljiv dizajn zvuka, dok istovremeno istražuje i neke nove uticaje.

Pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, Gramatik je izgradio stil koji ga je izdvojio na muzičkoj sceni i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu. Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, izdao je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa. U 2013. godini je osnovao sopstvenu izdavačku kuću "Lowtemp Recordings", koja sarađuje sa umetnicima iz celog sveta. Njegovi najznačajniji radovi su albumi "The Age of Reason" (2014) i "Epigram" (2016). Publici u Srbiji prvi put se predstavio na prošlogodišnjem nastupu na Main Stage-u EXIT Festivala.

Devetočlani bend Gramophonedzie Live Experience, nastao 2014. godine, okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije. Pored DJ-a i vokala, zastupljeni su instrumenti: bubanj, gitara, saksofon, klavijature i perkusije. Kako bi stvorili jedinstveno muzičko iskustvo, prave fuziju elektronske i žive muzike i samim tim ruše muzičke barijere. Te večeri, ovaj sastav izvešće svoje najpoznatije pesme, kao što su: "Why Don't You", "Feels Like Love", "Bitches Know", "Street Lady", "No Sugar". Pored hitova, publika će imati priliku da čuje i pesme koje će se naći na novom albumu. 

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji "Blendera", nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima "Eventima", kao i putem prodajne mreže "Gigstixa", po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP. 

Fb event: www.facebook.com/events/1412177025568727

2024 © - Vesti online