Sreda 14.07.2010.
00:28
Vestionline

Tadić sam birao sa kim će da razgovara

Predsednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić je, za vreme nedavne posete predsednika Srbije zamerio crnogorskom predsedniku Vujanoviću što nije učestvovao u razgovorima sa Tadićem.


''Sve što je Tadić tražio je ispoštovano i zato o izostavljanju susreta sa predsednikom Skupštine Krivokapićem treba pitati Tadića'', kazao je Vujanović u intervjuu TV Crna Gora, povodom 13. jula Dana crnogorske državnosti.

Filip Vujanović (levo) i Boris Tadić (desno)


On je ocenio besmislenim Krivokapićeve ranije optužbe da se Vujanović tajno sastajao sa Tadićem istakavši da je to uvredljivo i za njega i predsednika Srbije. Vujanović je rekao da se od tada dimenzija njegovog odnosa prema Krivokapiću ''potpuno izmenila'' i da je predsedniku parlamenta to i rekao.


Crnogorski predsednik je istakao da on nije dužan da Krivokapiću polaže račune.
 

"Jesam li ja dužan da polažem račune predsedniku Skupštine. Ne. Ni ja njemu, ni on meni", kazao je Vujanović.


On je dodao i da je Krivokapić, ako ga je već zanimalo, trebalo ''na ljudski razumljiv'' način da ga pita da li je tačno to što je on navodno od nekog čuo da se crnogorski predsednik tajno susretao sa Tadićem. Vujanović je Krivokapiću zamerio i što ga to nije pitao lično, a ne preko medija, jer, kaže, on predsednika skupštine nikada nije pitao s kim se I zašto sastaje, pošto je imao u njega poverenje.


"I on treba da ima poverenje u mene", kazao je crnogorski predsednik istakavši da je o svim svojim susretima sa Tadićem informisao premijera Mila Đukanovića.

2024 © - Vesti online