Ponedeljak 06.11.2017.
13:00
b92.net, Vestionline

"Prva dama" ID: Rađala sam decu da postanu ubice (VIDEO)

youtube.com/The Atlantic
"ID porodica": Tania i Džon Džordželas

Tania Džordželas (33) radikalizovana je još kao tinejdžerka u Velikoj Britaniji i preselila se u Siriju sa suprugom Džonom Džordželasom iz Teksasa, kog je upoznala na internetu.

- Sanjali smo o tome da imamo vlastitu zemlju i osnujemo porodicu, a zatim decu obučimo da postanu ubice i vojnici i pridruže se džihadu - rekla je ona. 

Poreklom iz Bangladeša, Tania je rođena u Londonu i ispričala je kako je u detinjstvu patila zbog izolacije i rasizma prema njenoj porodici.

Upravo je rasizam okrivila za svoju radikalizaciju. 

Dan nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. u SAD Tania je otišla u školu i upitala prijateljicu: "Nije li strašno to što se dogodilo?".

Ona je navodno odgovorila: "Zar je bilo toliko strašno?". 

- U tom trenutku postala sam okorela džihadistkinja - rekla je Tania. 

Nedugo zatim na muslimanskoj "web" stranici za pronalaženje partnera upoznala je supruga, prešla je u islam i venčali su se 2004. 

Bila je u petom mesecu trudnoće s četvrtim detetom u 2013. kada ih je Džon protiv njene volje preselio u Raku. 

Tania se nakon nekog vremena razbolela i suprug ju je poslao u SAD, gde je kratko živela s njegovim roditeljima u Teksasu.

Uskoro je zatražila razvod i prešla u hriščanstvo. 

- Ne znam da li želim da ispričam ljudima celu svoju priču, to je horor priča. Samo želim da pokažem ljudima u sličnim situacijama da to nije dobar način života - dodala je ona.

2024 © - Vesti online