Ponedeljak 06.11.2017.
10:16
Vestionline

Dačić: Odlazim sa čela SPS - dosta mi je svega!

A. Čukić
Neće se više kandidovati: Ivica Dačić

Pošto je list "Kurir" objavio informaciju da Branko Ružić, potpredsednik SPS navodno sprema puč u stranci, te da će s ljudima koji su lojalni pokušati da na kongresu naredne godine smeni aktuelnog šefa sa čela SPS, Dačić poručuje da postoji mogućnost da ubrza kongres i da se verovatno više neće kandidovati za predsednika socijalista.

- Kongres je sledeće godine. Izabran sam između četiri kandidata tajnim glasanjem. Podigao sam partiju iz pepela posle 5. oktobra. Inače je ona bila otpisana. Mene ne bi mogli da smene, mogu samo ja da odem, o čemu razmišljam -  kazao je za list "Kurir" potpredsednik SPS-a.

- Verovatno se više neću kandidovati za predsednika partije. A moguće je da ubrzam kongres . Svima sam za sve ja kriv, i u partiji i u koaliciji, pa je vreme da se to završi. Dosta mi je svega.

Kongres partije na kom socijalisti biraju rukovodstvo stranke, po planu trebalo bi da se održi 2018. godine.

Dačić je na čelo SPS došao nakon smrti Slobodana Miloševića 2006. godine. Socijaliste je vratio na vlast koalicijom sa Demokratskom strankom 2008. godine. Tada su DS i SPS potpisali istorijsko pomirenje, da bi četiri godine kasnije Dačić “ostavio” demokrate zbog saveza sa SNS.

2024 © - Vesti online