Nedelja 05.11.2017.
15:15
Vestionline

Čuveni glumac "opleo" po Trampu

youtube.com/BBC America
Harison Ford sa kolegom Rajanom Goslingom

A jedan takav slučaj desio se nedavno, na dodeli nagrada neprofitne organizacije za zaštitu životne sredine "Conservation International", čiji je Ford aktivista već nekoliko decenija. Poznati glumac je iskoristio priliku da "istrese" lavinu kritika na račun Donalda Trampa i ljudi iz njegovog okruženja koji negiraju postojanje klimatskih promena, navodi Mashable. 

"Svedoci smo istorijskog trenutka, bez presedana. Najveća pretnja današnjice nisu klimatske promene, nije zagađenje, nisu poplave ili vatra. Najveća pretnja je to što imamo ljude na visokim položajima, koji su zaduženi za veoma važna s**nja, a koji ne veruju u nauku", rekao je Ford. 

On je kritikovao Trampovu administraciju zbog toga što postavlja političke i ekonomske interese iznad svega ostalog, uprkos tome što postoje jasni i potvrđeni naučni dokazi da je naša planeta zaista ugrožena. 

"Ovde sam sa dobrim razlogom: Duboko sam zabrinut za prirodu sveta. To se ne tiče mene, već o tome kakva svet će ostati posle nas. Ukoliko ne zaustavimo uništavanje prirode, ništa više neće biti važno. Posao neće biti važan, ekonomija neće biti važna, naše slobode i etika neće biti važni, obrazovanje naše dece i njihove mogućnosti neće biti važni, mir, napredak... Jednostavno, ako uništimo sposobnost da zdrava priroda našeg sveta može da održi čovečanstvo - ništa više neće biti važno!", istakao je Harison Ford.

2024 © - Vesti online