Ponedeljak 06.11.2017.
06:12
D. MATIĆ

Ni manje parohije, ni većih vernika!

D. Matić
Nagrada za okupljanje u hramu: Liturguju su služila tri sveštenika

Ove godine nagrada za verno okupljanje bila im je što su liturgiju služila čak tri sveštenika. Pored nadležnog prezvitera Aleksandra Markovića tu su bili još protonamesnik Mladen Janjić iz Kelna koji je dugo godina opsluživao ovo mesto i prezviter Milorad Marijanović iz Frankfurta.

Tokom liturgije osveštani su slavski kolač i žito koje su za ovu priliku pripremili domaćini slave Hajnc i Milinka Kajzer iz Landštajna. Kumstvo je od njih za narednu slavu preuzeo Predrag Ognjenović iz Nojevida. Duhovni deo obeležavanja parohijske slave završen je besedom sveštenika i podelom nafore za sve prisutne vernike u hramu. U drugom delu priređeno je malo slavlje uz svečani slavski ručak koji su pripremili kumovi i ostali parohijani iz Nojevida, Koblenca i drugih mesta u pokrajni Rajnlad Falc.

D. Matić
Crkveni hor "Sv. jovan Zlatousti"

Kao i na redovnim bogosluženjima i ovoga puta tokom liturgije pojio hor "Sv. Jovana Zlatoustog" pod dirigentskom palicom Dare Poletanović iz Bad Breiziga. Hor će poslednje nedelje novembra proslaviti svoju slavu, a već su počele pripreme za Savindan kada će se kao i ove godine predstaviti komadom i recitalom.

2024 © - Vesti online