Ponedeljak 06.11.2017.
03:30
lepotaizdravlje.rs

Znate li uopšte šta znače oznake BB, CC, DD, EE na kremama koje koristite?

pixabay.com
U pitanju su kreme, koje predstavljaju zamenu za sve vrste pudera

Sećate li se pojave AA krema, koje su pokrenule kozmetičku revoluciju? One su definitivno pale u zaborav kada su se na sceni pojavile BB, kao prava zamena za puder. Tačnije, u pitanju je toniarana krema koja ima sposobnost da uravnoteži boju lica, a ujedno i hidrira kožu.

A, onda, revolucija nastavlja svoju “bitku” i svetki poznate kozmetičke kuće počinju da izbacuju na tržište sasvim nove kreme – po abecednom redu (CC, DD, EE), koje, prema njihovim rečima, rešavaju mnogo veće probleme kada je nega kože u pitanju.

Evo šta zapravo ove oznake na kremema znače:

BB kreme

Beauty Balms kreme postale su “poznate” zbog toga što su jače od toniranih krema, a za lice i kožu su lakše od pudera na koje ste navikli. Obezbediće vam negu i prekriti nesavršenosti, ali pri kupovini posebnu pažnju obratite na izbor nijanse – birajte onu koja je samo malo svetlija od vašeg prirodnog tena!

CC kreme

Color Correcting kreme žene koriste da sakriju crvenilo, podočnjake ili bilo koje druge promene na koži. Kao i svaka od ovih krema, i CC kreme pružaju UV zaštitu, što im je svakako dodatna prednost. Od spomenutih BB krema se ne razlikuju po nekim posebnim karakteristika, pa je zato potrebno isprobati oba proizvoda i doneti zaključak koja je koja vam više prija.

DD kreme

Dynamic do all kreme sadrže čarobnu formulu, koja bi trebalo da reši sve vaše probleme sa kožom i na njoj. Naime, one su kombinacija svih dobrobiti BB i CC krema. One smanjuju pore, umanjuju bore i ujednačuju ten. Namenjene su za negu celog tela, a što je najvažnije ne ostavljaju boju na odeći.

EE kreme

Extra Exfoliating kreme odlične su za piling kože i kako navode proizvođači – uklanjaju mrtve ćelije kože i čine je mekanom i nežnom. Nanosi se svako jutro (sama ili u kombinaciji s puderom) kako bi se prekrili nedostaci na koži poput ožiljaka od akni, mrlja od sunca i crvenila na koži.

2024 © - Vesti online