Subota 04.11.2017.
18:59
b92.net, Vestionline

Meksički "kum" - "El Čapo" pod specijalnim merama u SAD: Halucinira i gubi razum

EPA/Mario Guzman
Hoakin Guzman, poznatiji kao "El Čapo"

Advokati su to naveli u zahtevu za psihološku procenu njihovog klijenta koji su podneli sudu.

Američka televizija podseća da se "El Čapo" u njujorškom zatvoru nalazi od januara i da se na njemu primenjuju restriktivni uslovi, poznati kao "specijalne administrativne mere". 

- Savetnik je bio u posetama Guzmanu od februara i primetio je da je tokom poslednjih mesec dana kod njega došlo do značajnog pogoršanja mentalnog zdravlja - stoji u zahtevu. 

Advokati navode da "El Čapo" više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i da ga proganjaju, tvrdeći da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

- Savetnik je primetio da je Guzman počeo da često ponavlja to što govori i ponekad zaboravi o čemu se uopšte razgovara. Timu odbrane je jasno da sa Guzmanom nešto nije u redu - piše u zahtevu. 

Advokati traže da "El Čapa" pregleda neuropsihijatar i upozoravaju da bi, ukoliko to ne bude ispunjeno, njegovo stanje "moglo na kraju do dovede do zaključka da nije sposoban za suđenje". 

Vođa narko-kartela "Sinaloa" je bežao iz dva zatvora u Meksiku, u kojima je bezbednost bila na najvišem nivou, pre nego što je rošle godine uhapšen i kasnije izručen SAD.

2024 © - Vesti online