Petak 03.11.2017.
20:17
Danas

Britanac u Srbiji: Ekstreman za Mađarsku, dobar za nas

facebook.com
Doson, Grifin (sleva nadesno) i Damnjanović (drugi zdesna) u poseti manastiru Banjska

Nadležni imaju rok od 15 dana da odgovore poslanici Tepić, a kako je ona napisala na Tviteru, "ukoliko ne dobije odgovor smatraće da ova vlast štiti militantnog fašistu Dousona".

Škot po nacionalnosti, Džejms Doson hrišćanski je aktivista i nekadašnji član partija ekstremne britanske desnice, kao i protivnik politike EU o prihvatanju izbeglica iz islamskih zemalja.

On se, kako prenosi portal KRIK, iz Škotske doselio u Mađarsku zbog lične podrške imigracionoj politici premijera ove zemlje Viktora Orbana, pre nego što mu zbog saradnje sa ultradesničarskim lokalnim organizacijama i strankom Jobik, otkazano gostoprimstvo.

Kako se navodi na sajtu KRIK-a, sumnja se da su Doson i njegov saradnik Nik Grifin usko povezani sa organizacijom Međunarodni vitezovi templari, iako je Doson u svojoj izjavi ovom portalu to porekao. Njihovo delanje na KiM vezano je za pokušaj pravljenja "odbrambene grupe za reakciju", koja bi opremila oružjem i opremom lokalno srpsko stanovništvo u slučaju napada kosovskih policijskih snaga.

Kako je za KRIK izjavio Dejan Damnjanović, komandant Suverenog vojnog viteškog reda zmaja, sa Dosonom je bio u nekoliko manastira na Kosovu, ali je rekao da od septembra nema kontakt sa njim zbog njegove saradnje sa organizacijama čiji se stavovi ne podudaraju sa onima koje zastupa Red zmaja.

- Nemam nikakvih formalnih ili poslovnih odnosa sa bilo kojom srpskom grupom, redom ili partijom. Ne živim u Srbiji, niti imam bilo kakve veze sa zmajevima/zmijama/vampirskim redovima, ne planiram da posetim Kosovo, ja nisam vođa, portparol ili glavni kontakt za Templare, Masone, Vitezove Kolumba ili bilo koji drugi red - navodi se na portalu KRIK.

2024 © - Vesti online