Petak 03.11.2017.
14:27
Tanjug, Vestionline

Ugljanin traži otcepljenje Sandžaka

Tanjug
Sulejman Ugljanin najavljuje referendum

Ugljanin je pozvao vlasti Srbije i Evropsku uniju da pristupe reviziji akcionog plana za poglavlje 23 i 24 i manjinskog akcionog plana, tako što bi rezultate referenduma ugradile u te dokumente. 

Ugljanin zapravo traži da akcionim planom za poglavlje 23 i 24 bude utvrđen "datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka". 

- Srbija i EU da zajedno utvrde datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka - rekao je Ugljanin na pres konferenciji.

Ugljanin tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.

Predstavnike srpskih bezbednosnih snaga naziva pionima onog dela srpskog naroda, četnicima, kaže, koji žele da proteraju sve što im Rusija naredi. 

O ovim zahtevima obavestio je, pisanim i usmenim putem, kaže, predsednicu vlade i nadležnog ministra.

MUP: Ni Ugljanin, ni bilo ko drugi ne može da ugrozi bezbedno

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin ne može da ugrozi bezbednost građana i stabilnost u zemlji, poručila je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, povodom zahteva koje je Ugljanin danas izneo u javnost.

- Građani Srbije ne treba da brinu, zato što Sulejman Ugljanin ne može da ugrozi stabilnost naše države i bezbednost naših građana. To Srbija svakako neće dozvoliti, niti njemu, niti bilo kome drugom - rekla je Popović Ivković za Tanjug.  

2024 © - Vesti online