Četvrtak 02.11.2017.
18:28
Vestionline, Tanjug

Crnogorska vlast u tajnosti sprema prodaju Luke Bar?

youtube.com/Promo-Montenegro, advertising, photo, video, VR360
I građani i opozicija protiv prodaje Luke Bar

Poslanica SDP Draginja Vuksanović, naime, kaže da će tome prethoditi njeno rasparčavanje, kako bi se ovaj postupak olakšao, a Luka dala u bescenje.

Vuksanovićeva podseća da je pod pritiskom SDP-a i cele opozicije, ali i barske javnosti i svih koji su gradili Luku, DPS nedavno odustao od namere da rasproda Luku Bar.

- To je očigledno bio samo manevar kojim se kupilo vreme da se iza scene pripremi novi plan za ovaj antidržavni posao - navodi Vuksanović.

SDP-u se, kako ističe, obraćaju radnici Luke koji znaju da bi iza ove, kao i gotovo svake DPS privatizacije, ostala pustoš, radnici na ulici.

- Ekstra profit dobili bi DPS tajkuni kojima se ovaj posao namešta kako bi zaokružili svoje biznis imperije na štetu građana. Bahatost i pohlepa ide dotle da se kompanija koja je faktički monopol i koja odlično posluje, stvara profit, širi biznis i koja stoga sama može da generiše svoj dalji razvoj i otvara nova radna mesta, kroz tajne i skrivene dilove namerava rasprodati - tvrdi poslanica SDP-a.

Nedavni podaci o poslovanju Port of Adria kojim su udvostručeni gubici kompanije potvrđuju, kako kaže Vuksanović, ranije navode SDP-a o kvalitetu te privatizacije.

- Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza, lažiranja finansijskih izveštaja i šikaniranja radnika ovaj "strateški investitor" pokazuje i nesposobnost u poslovanju - navodi Vuksanović.

Porazno za DPS je, kako ističe, što državna Luka posluje odlično, dok deo kojim gazduje njihov "strateški partner" stvara gubitke.

- Nema sumnje da bi ista sudbina zadesila i Luku Bar kada bi DPS eksperti realizovali plan njene prodaje. Na kraju upozoravamo DPS eksperte da ne pokušavaju zakulisno i perfidno da rasprodaju Luku Bar, jer im je nećamo dati, kao što nismo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna - navela je Vuksanović.

2024 © - Vesti online