Sreda 01.11.2017.
22:31
Vestionline, Tanjug

Mektić: Kandić je bio "mozak" ID

youtube.com/Sanela Prašović Gadžo
Dragan Mektić "otvoreno" o Kandiću

On je, zbog svih aktivnosti koje su prethodile ovom događaju, posebno zahvalio Obaveštajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH i drugim bezbednosnim agencijama, dodajući da je ovakvim događajima poboljšan imidž BiH.

Mektić je na konferenciji za štampu najavio da će u narednim danima biti poznato više detalja o Kandiću, prenosi Fena. 

Kako je naveo, Kandić je imao 10 različitih identiteta, a u BiH je ušao s pasošem Kosova, na ime Ivana Popovića. 

Uhapšen je, kaže Mektić, u stanu na Grbavici, a najavio je i da će svi njegovi eventualni pomagači biti razotkriveni.

Ovo je ujedno, dodaje Mektić, i poruka svima onima koji su bliski ekstremističkim, terorističkim ili radikalističkim grupama da prema njima neće biti bilo kakvog oblika tolerancije. 

Mektić tvrdi da se Kandić, za kojeg kaže da je bio "mozak" ID, samo krio u BiH kao i u nekoliko drugih država sveta, ali u BiH nije delovao u cilju okupljanja pristalica terorističkih organizacija, jer bi ga to kompromitovalo i ranije bi bio uhapšen. 

Na istoj pres konferenciji, Mektić se osvrnuo se i na u utorak pronađeni originalni primerak Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je pronađen na Palama, pozivajući odgovorne da javno kažu šta je još od dokumenata pronađeno i kako se do njih došlo, ali nije želeo da potvrdi da li su pronađena pisma bivših visoko pozicioniranih zvaničnika Republike Srpske,  te priznanice na visoke novčane iznose.

2024 © - Vesti online