Sreda 01.11.2017.
17:29
Vestionline, Tanjug

PSG: I dalje sporni birački spiskovi u Beogradu

N . Đurović
Manipulacije sa biračkim spiskovima: Saša Janković

Prelević je naime rekao da se podaci te opštine i RIK ne poklapaju i naveo na pres konferenciji da podaci iz opštine govore da ima ukupno 50.541 birača, a prema RIK-u ih je 47.954.

Dodao je da su ih opštine Voždovac i Čukarica uputile na Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Surčin je najpre naveo da nije u obavezi da da podatke, a onda - da nisu u mogućnosti. 

- Očigledno je da se uskraćuju građani za osnovne informacije. Ta informacija je preduslov svih poštenih izbora... Utvrdićemo ko se doselio, u kojim ulicama, gde stanuju, hoćemo da se borimo za pravo na izbor. Fingiranje biračkih spiskova je krivično delo i niko nema pravo da menja izbornu volju građana - rekao je Prelević i dodao:

- Mi ćemo pokušati da Kokeza ne smeni Muslina na sledećim izborima i sve ćemo uraditi da najbolji pobede - rekao je on. 

Janković je još rekao da pokretanje priče o vanrednim parlamentarnim izborima vidi kao dokaz da vlast SNS shvata da gubi na beogradskim izborima. 

On je pozvao sve političke organizacije u Srbiji koje su spremne da se unapred javno obavežu da ni pre, ni posle izbora neće sarađavati sa SNS da se jave Pokretu slobodnih građana kako bi zajedno pokrenuli borbu za fer i poštene izbore. 

Na pitanje da li je u kontaktu sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, rekao je da jeste i sa Đilasom i sa drugima koji čine "kredibilnu demokratsku opoziciju". 

2024 © - Vesti online