Sreda 01.11.2017.
15:57
Vestionline, Tanjug

Ko je "vozač smrti" sa Menhetna?

Tanjug/AP
Prizori sa mesta nesreće posle napada u Njujorku

Saipov je, kako piše BBC, rođen 1988. godine, a veruje se da je živeo u Ohaju, na Floridi i u Nju Džersiju od kad je dobio dozvolu za rad u SAD.

Uzbekistanac i bloger Mirakhmet Muminov rekao je da je Saipov, koji je oženjen i otac troje dece, postao agresivan nakon što se radikalizovao putem interneta.

Njih dvojica upoznali su se u Ohaju, nako što je Saipov došao u SAD. 

- Nije bio obrazovan i nije poznavao Kuran pre svog dolaska u SAD. Kada je došao ovde bio je normalan - rekao je Muminov. 

Međutim, on dodaje da je Saipov postao depresivan, da se izdvojio iz zajednice i da je postao besan pošto nije uspevao da nađe posao kao vozač. 

- Zbog njegovih radikalnih pogleda često se svađao sa drugim Uzbekistancima i preselio se na Floridu i potom sam izgubio kontakt sa njim - rekao je bloger. 

Kako je dodao, oko 70.000 Uzbekistanaca trenutno živi u SAD, većina je u Njujorku, ali ima ih na Floridi, uglavnom u Orlandu, u Čikagu i Ohaju. 

Jedini problem sa zakonom, Saipov je imao prošle godine u Misuriju zbog kršenja zakona u saobraćaju, preneo je portal B92. 

Kako piše "Njujork tajms", Saipov je došao u SAD sa veoma slabim znanjem engleskog i tražio je posao kao vozač kamiona ili Ubera. 

- Bio je dobra osoba kada sam ga poznavao - rekao je njegov poznanik Kobiljn Matkarov. 

- Dopalo mu se u SAD. Bio je srećan i govorio da je sve OK. Nije izgledao kao terorista, ali ga nisam znao iznutra - dodao je. 

2024 © - Vesti online