Utorak 13.07.2010.
16:26
Tanjug

Uhapšeni zbog korupcije u građevinarstvu



Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su šef Odseka za urbanizam i građevinarstvo Gradske uprave Kruševca Slaviša Bojković, investitor izgradnje građevinskih objekata i vlasnik agencije za nekretnine ''Čoče'' i preduzeća "JM Fokus invest'' Zoran Simović, policijski službenik u Kruševcu, u svojstvu investitora Danica Točilovac i investitor Dragan Milovanović, svi iz Kruševca.


Osumnjičeni Bojković je, protivno odredbama odgovarajućih urbanističkih planova, izdavao izvode i donosio rešenja o odobrenju za izgradnju stambeno-poslovnih objekta, Simoviću za 11 stanova i jedan lokal, Danici Točilovac za 14 stanova i dva lokala i Milovanoviću za 46 stanova i 36 lokala.


Na taj način Bojković je omogućio Simoviću, Točilovac i Milovanoviću izgradnju i prodaju ukupno 5.500 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, čijom prodajom su stekli imovinsku korist od preko 58 miliona dinara.


U saopštenju je navedeno da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

2024 © - Vesti online