Ponedeljak 30.10.2017.
20:56
Vestionline, KK Crvena zvezda

Alimpijević otkrio da li će Ročesti i Antić igrati protiv Bamberga

M. Todorović - Vesti
Protiv Skopljanaca Alimpijević je pružio veću šansu igračima sa manjom minutažom

'- Višestruko važna utakmica za nas. Prvo, da se pobedi ubedljivo kao večeras, a drugo da se razigraju igrači koji su bili stegnuti u poslednje vreme. Ovo je 10. utakmica od početka sezone i mi i dalje nismo kompletni. Mi smo ceo pripremni period izneli bez nekoliko igrača, a onda početak sezone bez Lazića i Dobrića, a potom bez Dangubića...Odlučili smo se da danas odigramo bez Tejlora Ročestija i Pere Antića. Mnogo mi je drago zbog Nikole Radičevića koji je sjajan momak, dobro dete. Meni je veoma lepo kada ukrade loptu i onda ide ’’jedan na nula’’ i ostavi asistenciju za saigrača. Čestitam mu na sjajnoj partiji - rekao je Alimpijević na konferenciji za medije.

Potom je mladi stručnjak objasnio izostanak Ročestija i Antića.

- Ročesti je dobio udarac. To je povreda koja ne može da se pogorša i nije bilo potrebe da rizikujemo danas. Antić je još protiv Makabija osetio zatezanje u listu. On tu povredu ima već neko vreme, a samo je pitanje kada ćemo se odlučiti da kreće sa lečenjem. Prilično sam siguran da ćemo bez njega protiv Bamberga, dok verujem da će Ročesti biti u sastavu. Mi smo tim koji raste i kom je potrebno da dođe do samopouzdanja. Ne samo šest igrača koji su vodeći po minutaži, već i preostalih šest.

O meču sa MZT-om govorio je i Nikola Radičević, koji je obavljao ulogu prvog plejmejkera.

- 'Veoma bitna pobeda za nas da posle paklenog ritma za nama potvrdimo dobre stvari koje smo radili u Evroligi. Želeli smo da se vratimo na pobednički kolosek u ABA ligi jer je ona za nas najbitnija. Odigrali smo dobar meč. Ono što mi želimo je agresivna odbrana i mnogo trčanja. Svi momci su odigrali sjajno i mislim da se izostanci Pere Antića i Tejlora Ročestija nisu mnogo primetili.'

2024 © - Vesti online