Ponedeljak 30.10.2017.
19:44
Vestionline

ABA: Zvezda se poigrala sa Makedoncima, rekord nije pao (VIDEO)

aba-liga.com/KK Crvena zvezda mts
Radičević je ostvario "dabl-dabl" u ulozi prvog plejmejkera

Iako u timu nije bilo lakše povređenog Tejlora Ročestija i Pera Antića crveno-beli su bez previše problema savladali goste iz Makedonije koji nikako nisu mogli da se izbore sa presingom koji su domaći forsirali svih 40 minuta.

Od samog starta igrači oba tima su bili napadački raspoloženi i samo se čekalo da se vidi ko će prvi posustati. Posle prvih 20 minuta rezultat je bio 58:46, a meč je definitivno odlučen u trećoj deonici koju je Zvezda dobila rezultatom 33:8.

Do kraja meča postavljalo se samo pitanje da li crveno-beli mogu do rekordnog broja poena, pošto je maksimum koji je viđen u mečevima ABA lige 120 koliko je Cedevita prošle godine postigla u meču protiv Zadra, a ovosezonski rekord je je u rukama Partizana (117 protiv Igokee).

Nije uspeo domaći tim da isprati prosek koji je imao u prve tri četvrtine pa je meč završen rezultatom 112:73 pa su oba rekorda ostala na snazi.

Jedini koji se nije upisao u strelce kod Zvezde je Marko Kešelj (0/3 za tri poena), a čak šest igrača je imalo dvocifren učinak - Radičević 17 i 10 asistencija, Feldin 15, Apić 14, Lesor 14, Bjelica 11, Jovanović 10. Najefikasniji na meču bio je Trajkovski iz MZT-a sa 30 poena, a porer njega u napadu je raspoložen bio samo još Lalić sa 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online