Ponedeljak 30.10.2017.
16:31
Vestionline, Tanjug

Dodik jasno objasnio: Vučić i ja se ne slažemo po svim pitanjima, ali...

Tanjug
Uvažavanje na prvom mestu: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Govedearica, kaže Dodik, iznošenjem svog viđenja sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otkriva u stvari kako izgledaju sastanci na koje on ide, jer su to, po svemu sudeći, "sastanci na kojima Govedarica dobije zadatke i ukor ako je bio neposlušan".

Dodik je rekao da je partnerstvo, koje se u SDS ne neguje još od vremena Mladena Bosića, za Govedaricu nepoznata politička kategorija, pa on u jučerašnjem sastanku ne može ni da vidi razgovor sagovornika koji se možda ne slažu po svim pitanjima, ali se i u neslaganju apsolutno uvažavaju.

Predsednik Srpske je naglasio da je zanimljivo kako Govedarica, baveći se sastankom u Beogradu, nije čuo šta je stav i koji su prioriteti Srbije u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo - Beograd i da se stav Srbije podudara sa stavom i interesima Srpske, a to je da auto-put Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada na Vardište, a ne trasom koju su, kako kaže, po nalogu Izetbegovićeve SDA predložili SDS I Mladen Bosić.

- Što se tiče zastoja u reformama, nad kojim Govedarica lažno plače, to pitanje bi trebalo da delegira na sastanke sa partijama sa kojima je u koaliciji, poput SDA, a koje su blokirale i reformske procese i aranžman sa MMF-om i sve što je normalno za naše građane. Ali Govedarica ta pitanja očito ne sme postaviti Bakiru Izetbegoviću ili Denisu Zvizdiću, koji nisu u stanju da okupe skupštinsku većinu ni po jednom pitanju - ocenio je Dodik, prenosi RTRS.

Komentarišući izjavu Govedarice da predsednik Republike, koji je pod sankcijama SAD, ne bi trebalo da uvlači Srpsku u probleme, Dodik je rekao da sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku ni na koji način se ne odražavaju na Republiku Srpsku i njen narod.

- Predsednik partije koja je na crnoj listi SAD kao što je SDS ne bi trebalo to pitanje da tako eksploatiše. U suprotnom, mogao bi ga neko upitati - zašto ne rasformiraš stranku koja je za SAD i dalje nepoželjna, a radite sve kako njihova ambasada traži - istakao je Dodik.

Ocenio je da je Govedarica ovom izjavom očito hteo da malo popuni medijski prostor, pa kad nema šta konkretno da kaže onda se bavi drugima i to na amaterski način.
 

2024 © - Vesti online