Ponedeljak 30.10.2017.
16:01
Vestionline

"Investiranje u istočnu Hrvatsku - okvir, mogućnosti i potencijali"

Tanjug
Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije

U plenarnom delu skupa prisutnima će se obratiti savetnik predsednika Privredne komore Srbije Miroslav Miletić, predsednik Zajedničkog veća opština - Vukovar Srđan Jeremić i državna sekretarka Ministarstva  za regionalni razvoj i fondove EU Vlade Republike Hrvatske Spomenka Đurić.
 
U radnom delu skupa biće održana sesija "Prezentacija potencijala za ulaganja u lokalne samouprave iz istočne Hrvatske" u kome će načelnici opština i gradova iz istočne Hrvatske - Vukovar, Beli Manastir, Borovo, Erdut, Jagodnjak, Markušica, Negoslavci, Trpinja i Šodolovci - predstaviti investicione mogućnosti za ulaganja u lokalnim samoupravama istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. 
 
U drugom delu skupa biće predstavljena iskustva u poslovanju kompanija iz Hrvatske u Srbiji, kao i iskustva u poslovanju "Industrije mesa Matijević" u Hrvatskoj. U završnom delu programa biće predstavljene perspektive za saradnju u okviru korišćenja sredstava iz EU programa između Srbije i Hrvatske, i upriličena diskusija privrednika i nadležnih institucija.

2024 © - Vesti online