Ponedeljak 30.10.2017.
13:37
Vestionline, Tanjug

Šta je Vučić zaista poručio Dodiku?

Tanjug
Predsednik Srpske i Srbije na jučerašnjem sastanku: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

- Verujem da će Dodik iz tog susreta izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktiih bh političkih partija - kazao Govedarica, prenela je FENA.

Svima je, kazao je, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog, kako kaže, na Vučićev zahtev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

- Interes RS nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju - naveo je Govedarica.

Podseća da je Vlada RS preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Savetu ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

- Međutim, oko 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rešenja, a ne destrukcije - tvrdi predsednik SDS-a, koja je na vlasti na niovu BiH.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD, ne bi trebalo da uvlači RS u probleme.

Još neki političari u RS su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podseća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem rešavao na uštrb interesa RS.

2024 © - Vesti online