Ponedeljak 30.10.2017.
13:59
Vestionline, Tanjug

Miškovićev bivši sudija bio "perjanica JUL"

pixabay.com
Vučinić imao epitet sudije koji sudi po zakonu 

Iako je poznat u javnosti kao sudija koji je Miškoviću vratio pasoš i stekao epitet sudije koji sudi po zakonu, a ne kako mu režim nalaže, list međutim podseća da je Vučinić nekada sudio "otporašima".

Kao kadar Jugoslovenske levice, prešao je iz Petog opštinskog suda u Prvo opštinski sud i odmah dobio poseban zadatak - da sudi slučaj protiv jednog od lidera tadašnje demokratske opozicije Čedomira Jovanovića.

Taj slučaj je završen presudom kojom je Jovanović uslovno osuđen na kaznu zatvora od pet meseci, sa rokom provere od tri godine.

List dalje podseća da je samo nekoliko dana kasnije Vučinić dobio kredit za stan od tadašnjih 200.000 dinara od Ministarstva pravde, a po preporuci ministra Dragoljuba Jankovića.

"U to vreme svima je poznato da je Vučinić kadar Jankovića, a koji je funkciju ministra pravde dobio kao 'zaslužni' predsednik Prvog opštinskog suda", navodi "Blic" i dodaje da je taj sud prednjačio u izbornoj krađi 1996. godine.

Prema saznanjima "Blica", novac za kredite poticao je od prodaje Telekoma, a potom je deljen ministarstvima, a odatle zaslužnima.

List nema podatke da li su krediti vraćeni.

Vučinić je nakon istupa u medijima u vezi sa svojom odlukom da privremeno Miškovcihu vrati pasoš u toku procesa, dobio opomenu Visokog saveta sudstva za disciplinski prekršaj. Ubrzo nakon toga je na lični zahtev razrešen sudijske funkcije, nakon čega je prešao u advokaturu.

2024 © - Vesti online