Ponedeljak 30.10.2017.
08:36
Vestionline, Tanjug

Oluja poharala Evropu: Drveće ubijalo ljude, tanker ostao nasukan na moru

EPA/MARTIN DIVISEK
Češka pogođena jakim nevremenom: Vetra čupao drveće u Pragu

Četiri osobe u Poljskoj i Češkoj Republici ubilo je drveće pri padu u snažnoj oluji.

U Češkoj je žena nastradala u gradu Trebiču, a stariji muškarac u severoistočnom delu Praga, preneo je AFP.

Jedna od žrtava je vozač automobila u Poljskoj, koji je poginuo kada je naleteo na granu koja je pala na put u blizini sevrozapadnog grada Ščećina, saopštili su vatrogasci.

Istovremeno, u Nemačkoj su smrtno stradali 63-godišnji Nemac koji se utopio u kampu u Donjoj Saksoniji i žena čiji se motorni čamac prevrnuo u državi Meklenburg-Prednja Pomeranija, navodi Rojters pozivajući se na nemačke medije.

Vetrovi su duvali jačinom većom od 100 kilometara na sat u više delova Češke Republike, dostigavši jačinu od čak 180 kilometara na sat na najvišoj planini u toj zemlji, javila je češka televizija.

Nevreme je bez struje ostavilo hiljade Čeha i Poljaka, dok je železnički saobraćaj u velikim delovima severne Nemačke ostao u prekidu nakon što je palo drveće pričinilo veliku štetu.

Tanjug/AP
Tanker Glory Amsterdam ostao nasukan na nemačkom ostrvu Langeog

U Nemačkoj je železnički operater "Dojče ban" saopštio da će železnički saobraćaj na mnogim putevima u severnoj i središnjoj Nemačkoj ostati u prekidu do ponedeljka.

U međuvremenu, teretni brod "Glori Amsterdam" dug 225 metara nasukao se na nemačkom ostrvu Langeog, a vlasti pomno motre na bilo kakve znake izlivanja nafte.

Brodska posada od 22 člana je bezbedna, preneo je "Frankfurter algemajne cajtung".

Brod nije prevozio nikakav teret, ali u tankeru ima skoro 2.000 tona goriva, navodi nemački list pozivajući se na lokalne vlasti.

2024 © - Vesti online