Nedelja 29.10.2017.
21:44
Vestionline

VN Meksika: Hamilton vratio titulu i izjednačio se sa Prostom i Fetelom, Ferštapen trijumfovao

EPA-EFE/Ulises Ruiz Basurto
Nova titula za Hamiltona

Fetel je trku završio na četvrtom mestu pošto je i on morao neplanirano u boks kako bi promenio prednje krilo koje je oštetio upravo u kontaktu sa Hamiltonom, a s obzirom da je imao 66 bodova zaostatka pre ove trke, a da su do kraja šampionata ostalo još dve, 12 poena je bilo nedovoljno da zadrži teoretsku šansu za šampionsku titulu.

Hamilton se tako izjednačio upravo sa Fetelom i Alanom Prostom, koji su po četiri puta osvajali šampionsku titulu, a ispred njih su samo još Huan Manuel Fanđo sa pet i Mihael Šumaher sa sedam titula.

Što se same trke u Meksiku tiče pobedio je mladi Maks Ferštapen (Red Bul), a za njim su kroz cilj prošli Valteri Botas (Mercedes) i Kimi Raikonen (Ferari). Bodove su još osvojili Sebastijan Fetel (Ferari), Esteban Okon (Fors Indija), Lens Strol (Vilijams), Serhio Perez (Fors Indija), Kevin Magnusen (Haas), Luis Hamilton (Mercedes) i Fernando Alonso (Meklaren).

U generalnom plasmanu Hamilton ima 333 boda, ispred Sebastijana Fetela koji je osvojio 277 i Valterija Botasa koji je skupio 262 poena.

Sledeća trka je na programu 12. novembra i voziće se za Veliku nagradu Brazila.

2024 © - Vesti online