Nedelja 29.10.2017.
19:56
N. P. - B. B.

Težak udes u Nemačkoj: Državljanin Bosne poginuo u kombiju

Tanjug
Do udesa došlo na auto-putu kod Mindelhajma (Foto: Ilustracija)

Konzul BiH u Minhenu Haris Baždarević je za "Vesti" izjavio da je, prema nezvaničnim informacijama koje ima, reč o kombiju koji je prevozio bosanske građevince i koji se noću iz Švajcarske vraćao u domovinu.

- Od policije još nismo dobili zvaničan izveštaj o nesreći tako da za sada ne znamo ništa bliže o identitetu poginulog, kao i ranjenih u ovoj nesreći - naglasio je konzul Baždarević.

Kako prenose nemački mediji, minibus je vozio u pravcu Lindaua kad je u punoj brzini i bez kočenja udario u kamion iz suprotnog pravca i sleteo s puta. Vozač minibusa (56) je ostao priklešten u vozilu i od zadobijenih povreda je preminuo na licu mesta. Ostali putnici, starosti od 20 do 56 godina, prevezeni su u bolnice, dok su vozač kamiona i suvozač ostali nepovređeni.

Zašto 56-godišnji vozač kombija nije ni pokušao da zakoči, zasad je nejasno. Spasilačke ekipe i policija su se brzo našli na licu mesta, a uviđaj je trajao više od tri sata. Auto-put A96 je za to vreme bio blokiran, pa se napravila kolona duga pet kilometara.

 

2024 © - Vesti online