Petak 27.10.2017.
10:33
Vestionline

Boston zaustavio Adetokumba, Klipersi nastavili da melju, dominacija Kazinsa

Tanjug/AP
DeMarkus Kazins slavi pobedu sa saigračem Danteom Kaningemom

žNajuzbudljivi meč prethodne noći u NBA ligi odigran je u Oregonu, gde su Los Anđeles Klipersi posle drame savladali Portland Trejlblejzerse – 104:103.

Domaći sastav uspeo je da se vrati iz zaostatka u trećoj deonici, posle čega je usledila veoma uzbudljiva završnica, da bi Blejk Grifin trojkom uz zvuk sirene doneo četvrti trijumf ekipi iz 'Grada Anđela', u isto toliko duela.

Kapitena srpske reprezentacije nije bilo u sastavu gostiju jer se i dalje oporavlja od povrede.

Čikago Bulse su do pobede od 91:86 nad Atlanta Hoksima predvodili Robin Lopez (16 poena-osam skokova-četiri asistencije), Dejvid Nvaba (15 poena-11 skokova) i Lauri Markanen (14 poena-12 skokova-1 aistencija). U timu poraženih su se istakli Marko Belineli (23 poena-dva skoka-dve asistencije), Kent Bazemor (16 poena-pet skokova-tri asistencije) i Majk Muskala (14 poena-10 skokova-četiri asistencije). Atlanti je ovo bio četvrti uzastopni poraz.

Košarkaši Memfis Grizlisa savladali su Dalas Maveriks rezultatom 96:91 i na taj način im se osvetili za poraz od prethodne noći. Mark Gasol sa 25 poena, 13 skokova i tri asistencije se istakao u pobedničkom timu, a sledili su ga Majkl Konli sa 22 poena, jednim skokom i četiri asistencije i Ajrek Evans sa 19 poena, šest skokova i jednom asistencijom. Harison Barns je zabeležio dabl-dabl u dresu Dalasa 22 poena-11 skokova, ali je to bilo nedovoljno za pobedu.

our captain pic.twitter.com/5Gk6UgALWH

Boston Seltiksi zabeležili su treću uzastupnu pobedu. Oni su ovoga puta slavili protiv Milvoki Baksa rezultatom 96:89. Al Horford je sa 27 poena, devet skokova i četiri asistencije dominirao u timu pobednika, a sledio ga je Kajri Irving sa 24 poena, tri skoka i sedam asistencija. U timu Baksa ponovo je najbolji bio Adetokumbo, koji je zabeležio novi dabl-dabl 28 poena-10 skokova i sedam asistencija. Zanimljivo je da je ovo najlošiji učinak grčkog košarkaša ove sezone.

2024 © - Vesti online