Petak 27.10.2017.
11:13
Vestionline, Tanjug

Rat Rusa i Tvitera: Kosačov obrisao nalog, Zaharova preti

pixabay.com
Rat na društvenoj mreži - Tviter "gori"

- Ja lično koristim Tviter i do sada sam računao na to da je ovaj sajt nezavisan. Sada vidim da je, kako deluje, zavisan u pogledu delovanja i da je izuzetno ispolitizovan. Zbog toga sam odlučio da se isključim sa Tvitera i izbrišem nalog koji tamo imam. Možete na to da gledate kao na znak solidarnosti prema RT i Sputnjiku, kako želite - napisao je Kosačev na Tviteru. 

TASS navodi da je sada više nemoguće pristupiti nalogu Kosačeva i da stoji natpis "ova stranica ne postoji". 

Odluka Tvitera o RT i Sputnjiku predstavlja još jedan agresivan korak usmeren na blokiranje rada ruskih medija i rezultat je pritiska dela americkog establišmenta i obaveštajnih službi, izjavila je sinoć portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. 

- Recipročne mere će, naravno, uslediti - najavila je Zaharova za Sputnjik povodom odluke Tvitera da zabrani reklame sa naloga RT i Sputnjika. 

Zaharova je naglasila da "ometanje rada ruskih medija, ukljucujući i one izvedene uz pomoć arsenala obaveštajnih službi, ukazuju da SAD grubo krše međunarodne i domaće zakone koji garantuju slobodu govora". 

Prema njenim rečima, "pristupanje privatnih korporacija ovoj kampanji svedoči o neviđenom napadu američkih bezbednjaka na medije". 

Oglasila se i Ambasada Rusije u SAD. 

- Samo zamislite, Rusija će doneti odluku da prekine oglašavanje na Tviteru u Rusiji - naveo je na zvaničnoj stranici ambasade na Tviteru portparol ambasade Nikolaj Lahonjin. 

Društvena mreža Tviter saopštila je ranije da je donela odluku o zabrani reklama sa naloga ruskih medija RT i Sputnjik kao odgovor na, kako se navodi, nalaze američkih obaveštajnih službi da su ti mediji pokušali da šire lažne informacije tokom predsedničkih izbora u SAD 2016. godine.

2024 © - Vesti online