Petak 27.10.2017.
09:38
Vestionline

Murinjo želeo drugog igrača, Matić upao kao rezerva?

EPA/PETER POWELL
Sjajno se uklopio od ptrvog dana: Nemanja Matić

Reprezentativac Srbije, navodno nije bio prva Murinjova želja, iako je zvanična verzija priče drugačija.
 

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino u svojoj knjizi "Na vrhu sveta" optužuje Portugalca da je igrača iz njegovog tima Erika Dajera mesecima ubeđivao da treba da sarađuju i tako ga totalno psihički destabilizovao.

Kada su Sparsi odbili da prodaju 23-godišnjeg fudbalera, Murinjo se tek tada okrenuo Matiću.

Posle potpisivanja srpskog veziste za slavni klub iz Mančestera, portugalski stručnjak je rekao da je mislio da je njegovo dovođenje iz Čelsija nemoguća misija.

- Kada sam došao u Mančester Junajted odmah sam pomislio da je klubu potreban Matić ili neko sa njegovim karakteristikama na sredini terena, a takvih igrača je izuzetno malo. Ipak, kako nisam sklon da gubim vreme na nemoguće misije, a znao sam da ga Čelsi neće pustiti, nisam se previše bavio time. Tek kada mi je Nemanja lično rekao da želi da dođe sam shvatio da je taj transfer realan - rekao je Murinjo.

U tekstu se navodi da Dajer možda jeste svestraniji i šest godina mlađi od Matića, ali da je Srbin od prve utakmice u dresu Crvenih đavola pokazao svetsku klasu, kao i da će biti jedan od ključnih, ako ne i ključan igrač u Murinjovoj borbi za povratak trofeja Premijer lige na Old Traford. 

2024 © - Vesti online