Petak 27.10.2017.
06:37
Vestionline, Mondo

Bjelica: Uz pomoć navijača do važne pobede

M. Todorović - Vesti
Lazić je komandovao odbranom, a Bjelica je bio jedan od glavnih "bombardera" u napadu

I protiv Makabija iskusni košarkaš je bio jedan od najboljih u napadu, uz Ročestija i Feldina, a njegove trojke dovodile su do ludila protivničke centre koji su se skoncentrisali da mu spreče ulaze pod koš. Učinkom 4/4 iza linije 6,75 na jednoj utakmici  može da se pohvali mali broj igrača i to su uglavnom bekovi ili krila.

- Poeni su došli kao posledica toga što su me saigrači pronalazili. Uzimao sam otvorene šuteve, osetio dobar ritam i na sreću sam to realizovao. Dosta dobro su se spremili za moju igru pod košem, udvajali su me i bilo mi je teško da se razigram, ali smo u drugom delu napravili dobar "spejsing" i u nekoliko situacija smo stvorili dobre pozicije za Peru Antića i Ročestija, koji dobro "čitali" odbrane i pogađali važne koševe" - kazao je Bjelica posle utakmice za Mondo.

Bila je ovo četvrta utakmica za crveno-bele za samo sedam dana, posle pobede protiv Barselone usledili su porazi u Zagrebu od Cedevite i u Moskvi od Himkija.

- Još jedna velika pobeda za nas i za klub. Nije lako posle dva poraza igrati ovako tešku utakmicu. Bili smo i umorni od putovanja, skupilo se dosta vremena bez pravog treninga, a ovo je ipak mlada ekipa kojoj je trening neophodan. U prvom poluvremenu nije bilo energije, koja inače krasi našu igru i sreća je što smo se na pauzi pribrali, što smo krenuli jako u drugo poluvreme, uhvatili priključak i uz pomoć navijača uspeli da pobedimo.

Iako je imao tri lične greške u ranoj fazi utakmice, a poslednju deonicu je odigrao sa četiri penala, Bjelica je dočekao kraj meča na parketu.

- Kriterijum suđenja u prvom delu nije bio ujednačen. Par puta sam pogledao na semafor i video da imamo po četiri faula u toj četvrtini, a oni nijedan. Kasnije se to izbalansiralo koliko-toliko. Ponavljam, odigrali smo sjajno drugo poluvreme, čestitam momcima i navijačima.

2024 © - Vesti online