Četvrtak 26.10.2017.
22:12
Danas

Bakić: SNS je "tigar od papira", doživeće sudbinu DS

A. Čukić
Vučić slavi u prostorijama SNS-a (Foto: Arhiva)

"Ovde sirotinja finansira bogataše"

Bakić je, u intervjuu nedeljniku Vreme, istakao da je lider SNS Aleksandar Vučić sklon velikim greškama i podsetio da se iz njegovih međusobno suprotstavljenih izjava o rušenju u Hercegovačkoj ulici videlo da je "suštinski nesiguran i da je pod uticajem emocija sklon ishitrenom reagovanju".

- U nekim razvijenim društvima bi završio političku karijeru još u vreme onog urlanja za vreme poplava. On se sad održava zahvaljujući kontroli televizija sa nacionalnom frekvencijom, ali mislim da je ta propaganda postala odurna čak i pristalicama SNS - konstatovao je on.

Prema mišljenju Bakića, ima nezadovoljstva koje se po društvu širi kapilarno i videće se da li će i kada doći do pucanja, jer politika nije nešto što se može predvideti do kraja, "ona se u velikoj meri odigrava u iracionalnom prostoru i zato je nepredvidiva".

Ovde sirotinja finansira bogataše, konstatovao je Bakić i kao primer naveo "Beograd na vodi", gde građani kroz poreze daju znatno više od investitora.

Govoreći o mogućnosti ujedinjavanja opozicije na predstojećim izborima u "jednu kolonu", Bakić je ocenio da je čitava ta priča iritantna i da se direktno protivi toj ideji i retorici, jer je "retorika iritantna, a ideja pogrešna".

- Pogrešna je jer ta jedna kolona ne može da privuče sve birače koji se protive Vučiću. Tu nije reč samo o idejnoj podeli, jer oni koji govore o jednoj koloni najčešće iz nje isključuju Dveri, a Dveri su, kad pogledate njihovo delovanje, istinska opoziciona stranka - rekao je on.

- Problem je kako se organizovati i kako isključiti opoziciju koja je lažna, poput LDP-a, ili kako isključiti onu koja zbog personalnog sastava odbija birače - zaključio je Bakić. 

2024 © - Vesti online