Četvrtak 26.10.2017.
21:45
Vestionline

Šta je rekao Alimpijević posle velike pobede?

M. Todorović - Vesti
Alimpijević polako "peče zanat" na najtežim mogućim mečevima

- Moram da budem srećan što posle četiri kola imamo skor 2-2, posebno posle vrlo teškog rasporeda koji smo imali i zbog toga mi nije važno što primamo mnogo poena, kao danas 84. Danas mi je važno samo to što smo pobedili - rekao je na početku konferencije za medije šef struke crveno-belih.

Posle 10 poena minusa na poluvremenu usledila je odlična reakcija tima koji je već u trećoj deonici uhvatio priključak, a potom i prelomio meč.

- Danas ne bi trebalo biti previše pametan da shvatimo da smo imali loše poluvreme sa lošom energijom. Međutim, kada se podvuče crta moram da kažem da sam ponosan na reakciju koju igrači pokazuju. Pričali smo na poluvremnu smireno sa dosta strpljenja. Morali smo neke stvari da kažemo jedni drugima lice u lice, ali potpuno smireno. Skor 2-2 je velika stvar za Zvezdu koja je ovog leta promenila 11 igrača i kompletan stručan štab. Srećan sam zbog toga.

O zgusnutom rasporedu Alimpijević je kazao:

- Imaćemo još četiri ovakve nedelje sa po dve utakmice. Jedva smo čekali slobodan dan, a konačno ćemo imati priliku da treniramo u subotu i nedelju. Pored igrača srećan sam i zbog stručnog štaba koji je ostvaraio fantastičan posao od početka ABA lige i Evrolige. Bili smo u jednom neviđenom haosu i iz njega smo izašli sa veoma važnom pobedom.

O promeni u načinu igre Makabija:

- Neven Spahija od kada je došao u Makabi vidi se velika razlika, sistem, moderna košarka i samopouzdanje kod igrača, a to je do trenera. Vidi se potpuno drugačiji Makabi u odnosu na prošlu godinu i iz tog razloga sam srećniji što je pobeda došla u ovakvom trenutku.

Milko Bjelica je vrlo brzo dobio tri lične greške, koliko je to opteretilo ekipu?

- Dosta nas je poremetilo to što je Bjelica brzo dobio tri lične, ali s druge strane bio je svežiji u drugom poluvremenu nego što je uobičajeno. Tako da to možemo da gledamo na dva načina. Ako me pitate da li bih birao da ponovo igram bez Bjelice u prvom poluvremenu - ne bih. Oni su imali više skokova jer smo mi imali nešto više promašaja pa su hvatali loptu pod svojim košem, ali ako pogledano po 15 ofanzivnih skokova morao bih da pogledam koga je to više bolelo.

Uskoro će se ekipi priključiti i Nemanja Dangubić.

- Dangubić već trenira, koliko znam mislim da će od vikenda biti "u kontaktu" i mogao bi da bude u sastavu za meč protiv MZT-a u ponedeljak.

Rizik sa Bjelicom koji je odigrao celu poslednju četvrtinu sa četiri lične, hrabrost ili kockarski potez?

- Dobije se utakmica ispadne pametan potez, dobije petu ličnu onda trener nema pojma. Ovako je ispalo dobro za nas, hvala Bogu da se završilo kako treba.

Da li se rizikovalo sa Dešnom Tomasom, odnosno da li je pušteno da on završava napade, a ne Pjer Džekson ili Noris Kol.

- Tomas je odličan igrač, ali ako ga poredimo sa Kolom i Džeksonom on je slabiji od njih, ako to smem da dozvolim sebi da kažem. Mi imamo problem u odsustvu Dangubića, jer kada povučemo Lazića na "trojku" onda imamo problem na pozicijama "jedan" i "dva". Njihovi glavni poenteri su bili pod kontrolom celu utakmicu, ubacili su Džekson 14 i Kol 4 poena, plus Rol sa 11 što je odlično s obzirom da u proseku postižu oko 45 u zbiru.

Mladi igrači Radičević, Jovanović i Janković dobijaju sve veću priliku...

- Sve zavisi od treninga, niko minute ne dobija na utakmicama. Jovanović je imao dobru reakciju, uvek unosi energiju kada uđe sa klupe. Volim te igrače koji znaju svoju ulogu. Poslednji napad Makabija vam najbolje govori koliko imam poverenje u te ljude, videli ste petorku koja je branila njihove najbolje igrače (Dobrić, Lazarević, Jovanović, Lazić, Bjelica).

U narednom kolu Crvena zvezda će u Beogradu dočekati Brose Bamberg, a taj meč je na programu u četvrtak 2. novembra.

2024 © - Vesti online