Četvrtak 26.10.2017.
20:55
D. Jovičić - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Kolo se igra srcem

N. Martić
Prijatelji na sceni: Zajednička slika svih učesnika

- Počastvovan sam i srećan odazivom pozvanih društava i dolaskom naših prijatelja iz Bazela, Manhajma, Šorndorfa i Hohajma. Potrudićemo se svim srcem da budemo dobri domaćini i da se svi prijatno i lepo osećate - kazao je Tadić u prepunoj Merkur hali. Posetioci su uživali u lepoti i čarima folklora i narodnog stvaralaštva, pesmi i igri, a program su vodile Aleksandra Botić i Sandra Fusuljević.

N. Martić
Dečiji ansambl "Kikca" iz Bazela

Prva se na bini pojavila ženska pevačka grupa domaćina i pesmom "More izgrejala nane" najavila festival, a potom su se prigodnim programom predstavili učenici Dopunske škole na srpskom jeziku iz Raštata. U prvom delu folklorne večeri nastupili su najmlađi i najslađi folkloraši domaćina, društva "Dobroslav Radovanović Kikac" iz Bazela i Sloge iz Manhajma.

N. Martić
Igra "Dimko Delija" Domaćini iz Raštata su zatvorili festival

Posle muzičke pauze nastavljen je program folklora nastupom Dunava iz Hohajma, manhajmske Sloge i "Kikca". Ženska pevačka grupa "Kikca" izvela je nekoliko izvornih pesama, potom su zaigrali folkloraši Nove generacije iz Šorndorfa, da bi festival završili domaćini - SKC "Vuk Stefanović Karadžić".

Posle nastupa folklornih ansambala Danijel Tadić je gostima podelio poklone i zahvalnice i najavio sledeći festival 2018. godine.

N. Martić
Pozvao na novo druženje: Danijel Tadić, predsednik SKC

Zahvalnice

Danijel Tadić je za saradnju koja traje godinama dodelio zahvalnice Aleksandru Škoriću, svešteniku parohije i Crkvene opštine Karlsrue, i predstavnicima klubova Sloga iz Manhajma, Teodoru Tomaševiću i Draganu Jovičiću, Nova generacija iz Šorndorfa Saši Radovanovu i Mikiju Milovanoviću, Dunav iz Hohajma Dražani Prtljagi, predstavniku "Kikca" iz Bazela Draganu Lukiću, učiteljici Dopunske škole u Raštatu Mirjani Milošević, predstavniku Sloge iz Štutgarta Tomislavu Sofraniću i SKC Karlsrue Mirjani Žakić.

2024 © - Vesti online