Četvrtak 26.10.2017.
16:31
b92.net, Vestionline

Posle "tetke", sukob Vulina i Mihajlovićeve i oko Hojta

N. Đurović
Aleksandar Vulin u svađi sa političarima

Potpredsednica Vlade se ranije često sukobljavala s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, ali sada trzavice u Nemanjinoj 11 obično uključuju ministra Vulina.

Za razliku od "slučaja tetka", kada je prva strelica pošla od Mihajlovićeve, ovog puta je lider Pokreta socijalista rekao da "srećom, o Srbiji ne odlučuje Zorana Mihajlović".

Ministar odbrane je za Novosti rekao da će se, "dok predsednik Aleksandar Vučić donosi odluke", Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj. 

Vulin je ocenio da je nastup američkog zvaničnika Hojta Brajana Jija najava još većih pritisaka i težih napada na nezavisnu politiku Srbije i dodao: 

- Nisam razgovarao s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali čvrsto verujem da dok on donosi odluke, možemo biti sigurni da će se Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj. 

Na pitanje kako ocenjuje reakciju potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović "da niko od nas ne može dobiti blagoslov ako nas sklanja sa evropskog puta", Vulin je rekao da u Srbiji ne odučuju "neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović". 

- Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima, nisam siguran da se kao 2008. godine ne bismo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj drugačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije, oni ne odlučuju baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović - rekao je Vulin. 

Mihajlovićeva je povodom poruka Hojta Jija rekla da "Srbija ne treba da gubi svoje prijatelje na putu koji je izabrala, a izabrala je evropske integracije". 

Visoki zvaničnik SAD Hojt Brajan Ji izjavio je u ponedeljak u Beogradu da zemlja poput Srbije, koja želi članstvo u EU, mora jasno to da pokaže a ne da balansira između dve strane.

On je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

2024 © - Vesti online