Sreda 25.10.2017.
14:30
Tanjug, Vestionline

Alimpijević pred Makabi: Možemo sa svima

EPA-EFE/VALDA KALNINA
Da padne "ponos Izraela": Matijas Lesor i Dušan Alimpijević

- Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda, igraju sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo "američki stil" sa puno tranzicije i šuteva. Sve to na parketu omogucava izvanredan tandem američkih bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo su brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Crveno-beli sudoputovali iz Moskve, gde su juče poraženi od Himkija (85:78) u 3. kolu Evrolige, a već sutra protiv "Ponosa Izraela" nastavljaju žestok ritam utakmica.

- Šanse pred utakmicu sa Makabijem su nam svakako veće pred našim navijačima i nadam se da će doci u velikom broju kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dođemo do pobede koja bi nam mnogo značcila - kazao je trener Zvezde.

Mladi francuski centar Matijas Lesor očekuje težak meč, pre svega zbog ciklusa od četiri utakmice u samo šest dana.

- Moramo da se držimo našeg plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru jer je i protivnik sinoć odigrao utakmicu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas bodriti kao i u prethodnoj utakmici, želimo da zabeležimo još jednu vrednu evroligašku pobedu - zakljucico je Lesor.

Košarkaši Crvene zvezde i protiv Makabija biće bez Nemanje Dangubića, koji će od od četvrtka početi sa jačim treninzima i vratiće se na teren u meču protiv MZT-a u ABA ligi. Utakmica 4. kola Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se u četvrtak od 19 sati u Beogradskoj areni.

2024 © - Vesti online