Sreda 25.10.2017.
03:00
Z. Vicelarević - Vesti

"Vesti" u Nemačkoj: Slavilo se ime Serbia

Z. Vicelarević
Jelena Ruso (prva levo) sa prijateljicama

To je bio razlog da se svečano i proslavi. Priredbu je otvorio Slobodan Radulović, predsednik društva, a goste je pozdravio i poželeo uspešan rad Vojin Dragišić, konzul Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu. Pored Dragišića, svečanosti je prisustvovao i vicekonzul Vladimir Rajić.

U prigodnom programu je učestvovao folklorni ansambl kluba, koji ima sve više članova, a velika zasluga za to pripisuje se Goranu Vasiljeviću, umetničkom rukovodiocu ansambla. Gostima se potom predstavio Ivko Racić Ivča na fruli, njegovom omiljenom instrumentu. Goste su zabavljali Branka Kesić i Neđo Bobar uz muzičku pratnju Dragana Kovačevića.

Z. Vicelarević
Odličan provod: Goran Dmitrašević (stoji desno) sa društvom

U konzulatu o školi

Zahvaljujem Generalnom konzulatu Srbije u Frankfurtu na ukazanoj časti i konzulima Vojinu Dragišiću i Vladimiru Rajiću na dolasku.

Dogovorili smo se da u konzulat u Frankfurtu odemo na razgovor o daljem radu

Dopunske škole na srpskom jeziku. Nastava već postoji u našim klupskim prostorijama i vodi je učitelj Srbobran Jocić koji je već u penziji i koji je najavio odlazak. Nadamo se da će konzulat da pronađe rešenje kako bi škola nastavila da radi - kaže Slobodan Petrović.

Z. Vicelarević
Predsednik Slobodan sa suprugom i konzulima

Petar Kristo, Đuka Hodžić, Goran Dmitrašinović, Borko Petković, Mirko Mitrović i Matija Milosavljević su došli samo da bi čuli legendarnu frulu Ivka Racića Ivče, a Goran Dmitrašević još dodaje:

- Kolege su me pozvale da dođem i dobro su uradile. Provod je odličan. Trebalo je ovo još ranije da se organizuje, da se ljudi skupe i provesele - dodaje Dimitrijević.

- Čula sam da je obnovljen klub u Darmštatu pod novim imenom pa sam došla na proslavu, iako sam nedavno imala prelom noge. To mi nije smetalo da pozovem prijateljice i da zajedno dođemo na proslavu. Tu su Ankica Jerković, Slavenka Srebrović, Marijana Dragičević - kaže za "Vesti" Jelena Ruso iz Valdorf-Merfeldena kod Frankfurta.

Z. Vicelarević

Tombola

Za prvu proslavu Serbia je priredila i bogatu tombolu. Glavna nagrada bio je najnoviji mobilni telefon Samsung, poklon Slađana Nedića, vlasnika Dart - Bilijar kluba Ček point i Kristijana Đurića. Dodeljeni su i vaučer Media Markta u vrednosti od 200 evra, poklon Dejana Đorđevića, člana uprave kluba, povratna karta za Srbiju Mitrović Rajzena i ručak za dve osobe u restoranu Arhajligen.

2024 © - Vesti online