Ponedeljak 23.10.2017.
12:50
b92.net, Vestionline

Vučić: Zašto Nikolić nije bio na proslavi? Pitajte njega

Tanjug
Aleksandar Vučić zamerio Tomi Nikoliću

On je na pitanje N1 zašto bivši predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: "Pitajte njega".

- U petak smo se videli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu... Ja i kada ne budem predsednik SNS, a nećete dugo čekati da to vidite, osećaću je kao svoju i odazvati se uvek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar - rekao je Vučić.

Nikolić je dok je bio predsednik napustio funkciju lidera Srpske napredne stranke čiji je bio prvi predsednik, a nakon završetka mandata nije se vratio u stranku.

Pred predsedničke izbore u aprilu ove godine, SNS je odlučila da kandidat za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić, iako je Nikolić bio predsednik samo u jednom mandatu.

Nakon toga, Nikolić je najavio da će se ipak kandidovati, ali je ubrzo odustao od te namere. 

Nakon izbora formiran je Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na čije čelo je Nikolić stupio. 

Srpska napredna stranka u subotu je na stadionu Tašmajdan u Beogradu obeležila devet godina postojanja i rada, a među brojnim zvanicama nije bio i bivši predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić. 

2024 © - Vesti online