Nedelja 22.10.2017.
18:06
Vestionline

Primera: Pobede Atletika i Reala, Bilbao pao u Madridu (VIDEO)

EPA-EFE/SALVADOR SAS
Gameiro je odlučio meč u Vigu

Dva vezana remija u Primeri (ukupno četiri meča bez pobede) madridskom Atletiku doneli su zaostatak za vodećom Barselonom i Valensijom koja je na drugom mestu, ali je taj niz prekinut na gostovanju u Vigu gde je tim Dijega Siemonea savladao Seltu sa 1:0.

Gol odluke viđen je u 28. minutu kada je posle gužve u kaznenom prostoru nakon kornera Kevin Gameiro zakucao loptu u gol domaćeg tima. Napadala je Selta svim silama u nameri da osvoji makar bod, ali je nesavladiv bio Jan Oblak koji je i današnjom partijom dokazao da je jedan od najboljih golmana sveta.Naš Nemanja Radoja nije ulazio u igru, odnosno ceo meč je odgledao sa klupe za rezerve.

Daleko lakše do trijumfa je došao Real koji je na "Santjago Bernabeu" stadionu ugostio Eibar. Strelci u pobedi od 3:0 za "kraljevski klub" bili su Asensio i Marselo, a defanzivac Eibara Oliveira ih je preduhitrio pa je prvi savladao našeg Marka Dmitrovića, koji je sprečio ubedljiviji poraz Baskijaca.

Četvrtom uzastopnom pobedom Real je zadržao korak sa vodećom Barselonom, koja i dalje ima pet bodova više, dok je Eibar na 16. mestu sa samo jednim poenom više od Las Palmasa, koji je prvi ispod crte.

Pobedu je ostvario i Leganes koji je sa minimalnih 1:0 u Madridu savladao ekipu Ateltika iz Bilbaa. 

Rezultati, 9. kolo: Viljareal - Las Palmas 4:0 (Bakambu 48, Gašpar 65, Navaro 67ag, Sansone 90+3), Selta - Atletiko Madrid 0:1 (Gameiro 28), Leganes - Atletik Bilbao 1:0 (Buve 54), Real Madrid - Eibar 3:0 (Oliveira 18ag, Asensio 28, Marselo 82), Ponedeljak: Real Sosijedad - Espanjol (20.00), Deportivo - Đirona (21.00), Subota: Levante - Hetafe 1:1, Betis - Alaves 2:0, Valensija - Sevilja 4:0, Barselona - Malaga 2:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online