Nedelja 22.10.2017.
17:57
J. L. Petković - Vesti

Sanja Sovrlić za "Vesti": Kampanja je bila prljava

Privatna arhiva
Sanja Sovrlić: Građani žele mir, posao i da budu plaćeni za svoj rad

- Kada je reč o opštini Leposavić zabeleženo je nekoliko incidenata u vezi sa političkim neslaganjima dva od tri politička subjekta koji učestvuju na izborima. Definitivno predizborni proces nije protekao u demokratskoj atmosferi. Mislim da građani osećaju tenziju i pritisak i da vrlo jasno prepoznaju da su u pitanju lični ili partijski interesi ispred boljeg života građana -  zaključuje naša sagovornica.

Najveća neizvesnost je upravo u Leposaviću gde su u trci aktuelni gradonačelnik Dragan Jablanović koji je prošli put pobedio kao kandidat Srpske, a danas se kandiduje ispred Partije kosovskih Srba, dok su mu protivkandidati Zoran Todić ispred Srpske liste i Nenad Radosavljević ispred GI Narodna pravda. Takođe, u ovoj opštini do 15 časova zabeležena je najveća izlaznost. Kakva očekivanja imaju građani? 

-  Očekivanja građana su verovatno slična kao i bilo gde u svetu. Žele da žive u miru, imaju posao i budu plaćeni za svoj rad. Ali, kada je u pitanju sever Kosova, pa samim tim i Leposavić mislim da su apatični i da nemaju nadu da će se desiti neka promena. A sigurna sam da promenu žele, jer im kvalitet života nije na zadovoljavajućem nivou, ističe Sanja Sovrlić. 

2024 © - Vesti online