Ponedeljak 23.10.2017.
05:12
Ž. Marković - Vesti

Jadrankina neobična energija: Nevidljive sile u rukama

Ž. Marković
Kese lepi na zid: Jadranka Alavanja

Mnogi kupci su iznenaneđeni kada plastičnu kesicu koju im doda nikako ne mogu da odvoje od njene ruke za koju kao da je zalepljena.

- Još kao dete, imala sam možda šest godina, doktor je rekao mojoj majci da sam "čudo od deteta" i da imam energiju koju on ne može da objasni. Još tada sam osećala da imam toplotu u rukama, ali nisam obraćala pažnju, uvek sam se ponašala normalno, igrala s decom fudbal, šah, bila u diskotekama, sve potpuno normalno - priča nam sagovornica dok sedimo u njenom stanu u kojem živi sa sinom Igorom (13).

Ž. Marković

Detektivka

Od kako je došla u Švajcarsku Jadranka je radila u kuhinji i servisu, pa kasnije u staračkom domu. U Švajcarskoj je završila i nekoliko kurseva vezanih za medicinu. Interesantno je da je završila i kurs za privatnog detektiva, pa se ponekad bavi honorarno i tim poslom.

- Ovde je počelo kad sam htela da dodam kese kupcima na kasi. Izvučem kesu iz rafa, a ona se sva zavije oko moje ruke, tako da kupci imaju problema da je skinu. Onda sam probala da prazne kese prilepim na zid i zaista i te kese kao nekom magijom tako stoje zalepljene za zid. Bila sam kod doktora ovde i on je pismeno potvrdio da imam svojevrstan naboj elektriciteta u rukama i da su veoma vruće.

Jadranka je primetila da pozitivno deluje na ljude u svojoj blizini. Kad sina Igora zaboli glava ili neko drugo mesto na telu, samo stavi ruku na to mesto, drži nekoliko minuta i bol jednostavno nestane.

Uplašila se elektroda

Jadranki su doktori predložili i dali uput da ode na Institut u Frajburgu, da se tamo kontroliše, ali ih nije poslušala.
- Uplašila sam se svih onih elektroda koje za ta testiranja stavljaju na glavu i telo i jednostavno - nisam smela da odem.

- Ali ja ne lečim ljude, imam svoj posao u COOP, samo me zanima šta je to, od čega dolazi. Bila sam ovde kod jednog fizioterapeuta koji ima aparat za snimanje energije koju ljudsko telo emituje i kad je pogledao moju sliku rekao mi je da se ona razlikuje od slika svih njegovih pacijenata. Bila sam i kod troje specijalista i rekli su mi da je to nešto između fizike i više sile, nisu mogli da mi objasne baš sve - kaže Jadranka Alavanja.

2024 © - Vesti online