Nedelja 22.10.2017.
15:55
Vestionline

Privredna saradnja i normalizacija odnosa Beograda i Prištine

Tanjug (Arhiva)
 

Povod za održavanje panel diskusije predstavlja studija "Prevladavanje barijera za poslovanje i normalizacija, analiza ekonomskog i zakonodavnog okvira za poslovanje između Srbije i Kosova" koja će biti predstavljena uoči diskusije.

Istraživanje je izradio Forum za etničke odnose uz podršku Fondacije "Hajnrih Bel" i zasnovano je na praktičnim iskustvima i stanovištima poslovnih ljudi, zaključcima izveštaja o privrednoj saradnji različitih relevantnih institucija i raspoloživim informacijama o necarinskim i tehničkim barijerama.

Nakon uvodnog obraćanja predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža i predsednika Privredne komore Kosova Safeta Grdžalijua, uslediće prezentacija studije i panel diskusija. U diskusiji će učestvovati predstavnici poslovnih zajednica Srbije i Kosova*, državnih organa, agencija, diplomatskog kora, nevladinih organizacija i medija.

Imajući u vidu posvećenost privrednih komora obezbeđivanju uslova za poslovanje i  prevazilaženje barijera, kao i na promociji regiona Zapadnog Balkana kao jedinstvenog ekonomskog prostora, zaključci diskusije treba da doprinesu sagledavanju činjeničnog stanja i da ukažu na moguća rešenja u prevazilaženju prepreka u poslovanju između Beograda i Prištine.
 
Tokom ovog događaja, predsednici Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova svečano će uručiti plaketu zahvalnosti ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Denisu Kifu za podršku procesu međukomorskog dijaloga i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Diskusija će se održati 23. oktobra u 13:15 časova, u prostorijama PKS u Resavskoj 15, sala 1.

2024 © - Vesti online