Nedelja 22.10.2017.
12:31
rs.n1info.com

Bez Nikolića na rođendanu SNS: Toma, ko to beše?

A. Čukić
Bivši predsednik Srbije i SNS Tomislav Nikolić

- Nije me iznenadilo zato što Tomislava Nikolića, od kad se "nagodio", nema u javnosti. Dolaze važni Kinezi ovih dana u zemlju, nedavno su bili sastanci na najvišem nivou, a šefa kancelarije za saradnju sa istočnom hemisferom, Tomislava Nikolića, nigde nema, kao ni vesti i prijema. Princip je: Toma, ko to beše? - rekao je on.

Govoreći o poruci predsednika SNS Aleksandra Vučića da ta stranka odnese ubedljivu pobedu na beogradskim izborima, Andrejić kaže da "to nije nemoguće, uz sve potencijalne pritiske, manipulacije, isključivanje druge strane iz medija i javnosti, mogućnost raspisivanja republičkih izbora i tako dalje".

Prema njegovom mišljenju, teza da više kolona razbija opoziciju ne mora da bude tačna ako izlaznost bude veća, a to je osnovni problem.

Andrejić smatra da bi kandidatura Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda bila "dvosekli mač".

- Mislim na mogućnost da bude izložen medijskoj torturi, čak mu prete i hapšenjem. Opozicija treba da razmišlja kako doći do što većeg broja odbornika i interesima građana, a ličnost potencijalnog kandidata za gradonačelnika nije najbitnija. Najbitnije je kako probuditi apstinente, što reče Sergej Trifunović, one koji četuju, lajkuju, a neće da dignu onu stvar iz fotelje - kaže Andrejić.

Govoreći o tome šta će na političkoj sceni doneti stranka Vuka Jeremića, Andrejić kaže da kao stranka centra, kako se programski deklariše, može da pomiri one s leve i desne strane i da apsorbuje deo centrističkog i desnog naboja postojećih stranaka.

- Kako će se ona realno postaviti zavisiće od rada na terenu. Programski ima koketeriju sa desnicom, nacionalizmom i to može da ima efekta - rekao je Andrejić i dodao da SNS pokazuje da je moguć nacionalizam i evropejstvo.

2024 © - Vesti online