Subota 21.10.2017.
17:16
Insajder

Zbog Vučićeve slike prenoćio u policiji (VIDEO)

A. Čukić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Ne očekujem da će biti pokrenut postupak jer u postupanju Jovanovića nema elemenata nijednog krivičnog dela - kaže Antonijević.

Jovanović je, objašnjava Antonijević, umetnik i "sve ovo je bio umetnički performans, koji je Jovanović najavio i preko svog Fejsbuk naloga".

Jovanović je uhapšen kada je pokušao da unese sliku predsednika Aleksandra Vučića s natpisom "Vučić najveći umetnik" u Muzej.

Takođe, umetnik Vladan Jeremić kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je u petak uveče priveden ispred Muzeja savremene umetnosti nakon izvođenja umetničke akcije u okviru "Salona Nepotkupljivih".

Posetioci su tokom ove akcije bili pozivani da postanu "sendvičmen", da stave njegovu masku i da dele sendviče-flajere gostima koji prilaze muzeju.

Jeremić kaže da je imao pozivnicu za otvaranje Muzeja savremene umetnosti, i da su dvojica kustosa muzeja to potvrdila policiji. Jeremić kaže da su kustosi rekli policajcima da bi trebalo da ga puste jer je to što on radi performans.

- Iscrpljen sam i potrešen, ne znam da li je dotle došlo da ne može više u umetničke svrhe i ni na kakav način da se koristi bilo šta što ima veze sa slikom - kaže Jeremić.

On kaže da je pušten nakon sat i po i nakon davanja dve izjave, i da mu je rečeno da protiv njega neće biti podneta prijava.

2024 © - Vesti online