Nedelja 22.10.2017.
01:30
Vestionline

Može li putnik zaista da prizemlji avion?

pixabay.com
Da li biste se vi usudili da upravljate avionom?

Naime, bloger i kapetan aviona Džo, snimio je snimak u kome je pokazao kako bi izgledalo kada bi se neko ko nikada nije ušla u pilotsku kabinu našao u situaciji da upravlja avionom.

On je sa svojom prijateljicom Kerolajn napravio prezentaciju kako bi to izgledalo. Kerolajn uz navođenje pilota "prizemljila" avion, tačnije simulator.

Evo kako je ona doživela to iskustvo:

- Mislim da je nemoguće jer je suviše komplikovano, traži apsolutnu koncentraciju, a mislim da je teško ne biti pod stresom kada sve te instrukcije treba da uradite dok avion stvarno leti. Bila sam veoma nervozna, bez obzira na to što je sve bilo kobajagi. Zamislite kako bih se osećala da se radilo o pravom avionu, koji leti? - rekla je Kerolajn.

I kapetan Džo se složio sa njom i dodao da je komunikacija izmeđi pravog pilota i putnika koji pokušava da upravlja avionom komplikovana, i da je Kerolajn trebalo i po 20 minuta da pronađe određeno dugme.

- Kerolajn je bila odlična, sve je uradila kako sam joj rekao, ali morate imati na umu da je ona vozila simulator, a ne pravi avion, što bi bilo nemoguće, pokazao je naš eksperiment.

Pogledajte kako je to izgledalo:

2024 © - Vesti online