Subota 21.10.2017.
09:31
Vestionline, Tanjug

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su "cepidlačenja"

EPA/Stephanie Lecocq
Bakir Izetbegović se uvredio

- To su cepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim - rekao je Izetbegović posle sednice Predsedništva SDA.

On je dodao da su Evropska unija i pojedine zemlje Evrope, kao i islamske zemlje dale snažnu podršku BiH. 

Njegov otac, kako je naveo, prepoznao je nadolazećeg lidera, predsednika Turske Erdogana i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on licno ne zaboravi takve obaveze.

- Pogledajte na kakav način amanet vrše Srbija i Hrvatska, koliko često srpski ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izvuče pincetom i cepa na četvero - rekao je Izetbegović. 

Ranije je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio da je Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta. 

- I jasno mi je da je to deo politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu. Takvim izjavama ove države je sve manje. Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo Bosnu i Hercegovinu u amanet Miloševiću - zapitao je Ivanić gostujući na sarajevskoj N1 tv. 

Predsedništvo SDA takođe je na današnjoj sednici osudilo Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS, prenosi Klix.ba. 

- Ova rezolucija koju je usvojila NSRS predstavlja nož u leda, kršenje Dejtonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte ali ne treba potceniti njene posledice na odnose u zemlji - rekao je Izetbegović.

2024 © - Vesti online