Petak 20.10.2017.
16:34
Vestionline, zurnal.rs

Kokeza nije potvrdio, ali ni demantovao priče da FSS smenjuje Muslina

M. Todorović - Vesti
Slavoljb Muslin i Goran Bunjevčević

- I pre neki dan sam rekao, ponavljam i sada: što se tiče toga što mediji pišu i što se priča u javnosti, uz dužno poštovanje i vas iz medija i kompletne javnosti, mediji i novinari nisu ti koji će smenjivati i postavljati selektora! Postoji institucija u okviru FSS koja se bavi svojim poslom i oko toga mogu da odlučuju samo ljudi i organi iz naše kuće fudbala. Sve priče danas o tome da se neko sa nekim dogovorio da se menja, ili ne menja selektor, jesu novinarske spekulacije - rekao je Kokeza za zurnal.rs i dodao:

- Ono što mogu da kažem to je da posle velikog uspeha koji smo uspeli da ostvarimo plasmanom na Svetsko prvenstvo u Rusiju, za šta apsolutnu zaslugu imaju selektor Muslin i njegov stručni štab, ali pod brojem jedan igrači reprezentacije Srbije. Selektor je otišao na put van zemlje kao i sportski direktor Bunjevčević i između nas nije bilo nikakvih razgovora o tome kako i na koji način ćemo se pripremati za naredne prijateljske utakmice odnosno za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Očekujem da u toku sledeće nedelje, kad se selektor Muslin i direktor Bunjevčević vrate, sednemo za sto i razgovaramo na različite tema. Da vidimo kakva su razmišljanja selektora i sportskog direktora i da vidimo u kom obliku i na koji način ćemo nastaviti da funkcionišemo.

Spekukiše se i sa ugovorom Muslina.

- Kod nas su ugovori specifični, svi imaju klauzulu i Izvršni odbor ako proceni da nešto nije u redu, može da razreši dužnosti sve da ne bi bio na štetu FSS. Da li selektor ima ugovor do završetka kvalifikacija ili Svetskog prvenstva manje je važno od toga na koji način ćemo kreirati i dogovoriti saradnju u budućnosti u interesu pre svega reprezentativnog fudbala - istakao je predsednik FSS.

2024 © - Vesti online